Kas teile on ka tuttav tunne, kui iga külaskäiguga maale kaasneb vähemalt üks suvikõrvits (haa-haaa! Mitte kunagi ei ole see tegelikult ainult üks 😀 ) ja kodune suvikõrvitsavaru kasvab selliseks, et ei jõua seda kõike enam ära süüa? Lisaks saab ühte ja sama asja süües pikapeale isu täis.

Muidugi tuleb appi ka sõber sügavkülmik, aga kui ka seal on seoses saagikogumishooajaga kinnisvara lausa kullahinnaga ja mõnusate marjade järele ihkab hing talvekuudel palju enam?

Mulle meeldib selle stsenaariumi puhul teha roogi, kuhu saab suvikõrvitsat suures koguses “ära peita”. Suvikõrvitsa enda maitse on üsna mage, aga kui teda rikastada natuke tugevamate maitsetega, siis saab kokku väga mõnusa roa.

Sel korral valmis üks mõnus ja veidi terav supp, mille retsepti ka teiega jagada tahan.

suvikõrvits

Vaja läheb:

2 suurt sibulat

2 küüslauguküünt

pöidlasuurune tükk värsket ingverit

1 keskmise teravusega chilikaun

3 porgandit

2 punast paprikat

2 keskmist või üks suur suvikõrvits

4 tomatit

4 marineeritud kurki

1spl avokaadoõli

1tl suhkur või magusaine

maitse järgi soola

 

Valmimise aeg:

40 min

 

Kuidas teha:

Kuna mulle meeldib teha üks suur supp terve nädalala lõunasöökideks ette, siis kogused on üsna suured. Kui sina soovid ainult näiteks ühe õhtusöögi valmistada, siis tee retsepti kogused pooleks.

Pane tulele pott umbes 3l veega ja maitsesta soolaga.

Kuna porgand keeb kõige kauem, siis haki kõigepealt porgandid üsna õhukeseks ja lisa potti. Nii valmib supp kõige kiiremini.

Koori ja haki ingver, sibulad, küüslaguküüned ja chillikaun. Pane pannile veidi avokaadoõli ja prae keskmisel tulel klaasjaks ning seejärel vala potti.

Kuna minu chilli ei olnud just teab mis terav, siis jätsin ka seemned kauna.Teravust saad reguleerida enda maitse järgi näiteks alustades poole kauna või veel vähema koguse chilliga. Arvesta, et mida kauem chilli keeb ja ka hiljem näiteks supi sees seisab, seda enam ta maitse võimendub.

Haki tomatid, suvikõrvits, paprikad ja marineeritud kurgid kuubikuteks ja lisa ka need potti.

Lase umbes 15 minutit keskmisel tulel keeda ja maitse. Minu jaoks oli tomatitest ja kurgist tulev hapukus veidi liiast ja lisasin teelusikatäie steviaga magusainet.

Keeda veel umbes 10 minutit ja mõnus supp ongi valmis.

 

Serveerimine:

Supi “tugevamaks” tegemiseks sobib väga hästi portsjon riisi. Kuna mitu päeva ligunenud riis supi sees pole just ahvatlev, siis keedan riisi eraldi ja lisan supile igal soojendamisel.

 

Head nautimist!

Pin It on Pinterest

Share This