Panniroog on hea ja lihtne lahendus, kui nälg näpistab ning parajasti kodus midagi valmis ei ole. Mängimisruumi on siin palju ja ka see retsept valmis stiilis “viskame pannile kõik, mis kapis on”. Praegu on veel eriti hea aeg, kuna kasvuhoones on saak valmimas, maa vanaemadelt tuleb hunnikuga aiasaadusi ning linnalapsed saavad turult head ja paremat varuda. Mõnus!

 

Panniroog  

Valmistamise aeg:

15 minutit

 

Vaja läheb:

1 keskmine sibul

2 küüslauguküünt

1 väike suvikõrvits

5 päikesekuivatatud tomatit

300g keedetud läätsesid

100g herneid

Rohelist sibulat või porrut

Soola

Pipart

 

Kuidas teha:

Haki päikesekuivatatud tomatid, sibul ja küüslauk ning pane need kuumale pannile. Lisa näpuotsatäis soola ning purusta maitse järgi pipart.

Kuna päikesekuivatatud tomatid on õlis ja eritavad seda ka purgist võetuna üsna palju, siis eraldi õli küpsetamiseks mina ei lisanudki.

Kui tunned, et õli on siiski vähe, võid seda endale meeldivas koguses pannile lisada ja kui soovid õlist hoopistükis loobuda võid siit leida soovitusi, kuidas kõige paremini ilma õlita küpsetada.

Lase sibulal ja küüslaugul koos tomatitega pannil karamelliseeruda ning samal ajal haki suvikõrvits suuruselt sarnasteks tükkideks. Ühesuurused tükid küpsevad pannil ühtlaselt.

Viska suvikõrvitsatükid pannile ja lase neil paar minutit kummaltki poolt pruunistuda. Seejärel kalla pannile läätsed, vajadusel lisa ka veidike vett, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta u. 5 minutit.

Toidu valmistamise aega ei ole sisse arvestatud läätsede keetmise aega. Mina valmistan tavaliselt läätsed või muud kaunviljad mitmeks päevaks ette juba nädalavahetusel. Palju lihtsam ja kiirem viis nii seda pannirooga kui ka muid hõrgutisi valmistada. Ekstralaiskadeks olukordadeks on poes müügil ka konserveeritud aurutatud läätsesid 😉

Sega toidu sisse hakitud roheline sibul või porru. Mina kasutasin värskelt kasvuhoonest korjatud Eestimaist porrut, mis näeb välja ja ka maitseb pigem nagu roheline sibul.

Viimasena lisa pannile herned. Seda võib teha juba siis, kui oled pliidil kinni keeranud. Herneid eraldi kuumutama ei pea- nii säilib nende magus maitse ning ilus, heleroheline värv.

Võib kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud herneid. Tee nii nagu sulle kõige mugavam on ning milline tooraine parajasti käepärast on.

 

Lisanipp:

See panniroog on ka külmalt väga maitsev. Ma tegin suurema koguse ja võtsin ülejäägi tööle lõunaks kaasa. Lisasin toidukarpi ka hakitud tomatit- Väga maitsev!

Pin It on Pinterest

Share This